Blog

Hoe is het nu; Juni

Wat een gekke maand was dit. Een maand van uitersten. Van ziekenhuis, opname en operatie naar fantastische herinneringen maken. En eigenlijk van alles daar tussen in.

Lees meer »

Hoe is het nu; Mei

Ook deze maand loopt weer ten einde, en ik denk dat het met recht een goed moment is om eens even te updaten. Deze maand kende namelijk heel wat hoogte en zeker ook dieptepunten. Zowel met mijn gezondheid als alles daar om heen. Gelukkig blijven er nog steeds dingen bestaan waar ik energie van krijg, maar deze maand werd ik weer even met mijn neus op de feiten gedrukt dat het leven ook hard kan zijn. 

Lees meer »

Ongrijpbaar

Onzichtbaar ziek zijn maakt dat de situatie vaak iets ongrijpbaars heeft. Een aandoening als Ehlers Danlos is door de onbekendheid van het syndroom vaak een vaag begrip voor artsen. Onze klachten passen vaak niet in de welbekende hokjes. En dat onze lijven precies datgene doen wat buiten de bekende kaders valt of juist niet doen wat wel van ons verwacht wordt, zorgt voor een hoop verwarring en onbegrip. 

Lees meer »

De innerlijke peuter

Chronisch ziek zijn is voor mij een domino effect geweest. Ik ben vanaf het eerste moment continu van het één in het ander gevallen.

Lees meer »

Awarreness maand

Onderstaande post schreef ik een aantal jaar gekeden, maar is nog altijd even actueel.Het is namelijk mei, Ehlers Danlos awarreness maand. De maand waarin we met elkaar aandacht willen vragen voor een syndroom wat nog te vaak niet (h)erkend wordt.Een paar jaar geleden zou deze maand aan mij voorbij gegaan zijn net als alle anderen. Had ik geen idee van het bestaan of de inhoud van het Ehlers Danlos syndroom (EDS). Inmiddels weet ik te goed wat het inhoudt en voor welke uitdaging dit steeds weer zorgt.Al zo lang ik me kan herinneren was ik 'onhandig' en blesseerde ik me vaker dan mijn leeftijdsgenoten. Maar ja, die lette nou eenmaal beter op bij wat ze deden, dacht ik toen. Al toen ik nog maar op de basisschool zat had ik al rugklachten, maar dat was een kwaal waar veel meiden in de groei last van hadden. En met een beetje cesartherapie verbeterde dat wel. Maar toch achtervolgde het me altijd, en het resulteerde dus in de operatie aan mijn rug 6 jaar geleden. Nog altijd denkende dat ik gewoon wat pech had. Denkende dat ik na een herstel en revalidatie mijn gewone leven weer op kon pakken, weer aan het werk kon. Zo achtervolgen mijn maag en darmklachten me ook al van kleins af aan. Een beetje overgevoelig voor melk, een spastische darm als puber, stress. Alles gaf een (toen) goede verklaring voor de klachten die ik had. Dit hoorde, bijna onopgemerkt, altijd een beetje bij mij. Ik wist immers niet beter. Tot het moment dat je aan de sondevoeding, en nu zelfs TPV, beland en je terug gaat kijken of er niet stiekem eerder al aanwijzingen waren.

Lees meer »

Hoe is het nu; April

En zo is ook de maand April alweer voorbij gevlogen, alsof je twee keer met je ogen knippert en weer een paar weken verder bent. Door nu bewust terug te blikken op een maand die geweest is besef ik me nog meer hoeveel fijne dingen er eigenlijk gebeuren. Natuurlijk blijft mijn lijf onvoorspelbaar, en daarom lag ik ook deze maand weer in het ziekenhuis, maar toch zijn de positieve en leuke momenten wederom in de meerderheid. 

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb